Visszatérő álmom a valóság

Egy szemeszterem a német felsőoktatásban. Én magam pedig tele várakozással és reménnyel. Ha csak fele olyan jól sülne el,mint Weimar 2005 nyarán... Nektek, akiket érdekel és magamnak emlékül arról, hogy mit sikerült kihozni ebből az egészből! Hogy mit sikerült kihozni, mit rontottam el, már tudom, tudjátok. Kezdődjön az újabb, a búcsú félév, új emberekkel és régiekkel, új élményekkel, tanulással és munkával teli. Tehát mit Erasmus in Erlangen, Teil 2.

kedd, szeptember 26, 2006

Kőszegi szüret - szeptember 23-24.

Amikor Nóra meghívott minket szüretelni, gondolatban mindenki bekészítette a gumicsizmát, meg a kényelmes melegítőjét és felkészült a hajnali ébresztőre. Aztán csakhamar kiderült, hogy voltaképp szüreti mulatságra vagyunk hivatalosak. Mivel a térség bortermelő vidék, minden évben megrendezésre kerül Kőszegen, immár hagyományosan A SZÜRET. A vicc az egészben az, hogy idén sem volt még igazi szüret, nem érett még be teljesen a szőlő, így valószínűleg szüreti mulatság ide vagy oda, mi biza a tavalyi termést kóstoltuk. Hogy a must honnan jött az más kérdés...
A MÁV-nak köszönhetően 5 órát döcögtünk, hogy odaérjünk Kőszegre, de kárpótolt minket Nóra és Gábor kedves fogadtatása és a szárazan is finom pizza, ami máig rejtély, hogy akkor végülis ki sütötte. Aztán megnéztük az ünnepélyes felvonulást, ami során láttunk mazsoretteket, fúvós zenekarokat, néptáncosokat, traktorosokat szüreti díszben. Délután a várost is megnéztük immár Szandrával kibővülve: a felújított főteret a templommal, a várat, a városházát. Mustoztunk, vattacukroztunk, boroztunk és lángosoztunk - sajnos ebben a sorrendben. Az estét pedig egy sörsátorban zártuk, ahol Kőszeg város fúvószenekara mellett a horvátországi Lovran és a németországi Leibnitz város fúvósainak zenéjére is jobban csúszott a bor. Noroccsal legközelebb már csak kint fogunk találkozni.
Azóta folytatom a rohangálást az ELTE bürokráciájának útvesztőiben, de már látom az alagút végén a fényt... Nomeg, volt itten hétfő este egy Kiss Tibi - Gazda Bence - Nemes Zoltán est a Gödörben, az is helyretett rendesen. Mert Kisstének még az is jól áll, ha elrontja és elfelejti a számot, vagy ha azt hiszi tud énekelni... Nem, Anna?

2 Comments:

Blogger Dunc said...

Drága Társam!

Örömmel olvastam, hogy milyen jól érzed Magad otthon. Miután feltöltődtél, ideje visszatérni Erlangenbe, nemde? Én már nagyon várok egy közösen, magyar beszéddel eltöltött estére, melyet természetesen börleszkjelenetekkel tarkítunk. Mikor jössz már?????!!!

Millószor csókol: Ozorai P. Pipo

11:34  
Blogger szenka said...

Erre csak annyit tudok mondani: DE MENNYIRE!!!! Megha nem is veszem eszre amikor mellettem all:-)
Ja es hatalmas taps Frenknek akit erre az estere kiengedtek a nemibeteg gondozobol...es a bajos tancos holgynek.
PUSSZ

08:19  

Megjegyzés küldése

<< Home