Visszatérő álmom a valóság

Egy szemeszterem a német felsőoktatásban. Én magam pedig tele várakozással és reménnyel. Ha csak fele olyan jól sülne el,mint Weimar 2005 nyarán... Nektek, akiket érdekel és magamnak emlékül arról, hogy mit sikerült kihozni ebből az egészből! Hogy mit sikerült kihozni, mit rontottam el, már tudom, tudjátok. Kezdődjön az újabb, a búcsú félév, új emberekkel és régiekkel, új élményekkel, tanulással és munkával teli. Tehát mit Erasmus in Erlangen, Teil 2.

vasárnap, június 04, 2006

2 hónapos évforduló

Szombat este megünnepeltük, hogy két hónaposak lettünk. Ugyanis mindenki körülbelül két hónapja érkezett a társaságból Erlangenbe. Nevena sütött is Nórával finom tortát, amit Marek "hangulatos" koliszobájában pusztítottunk el. Több napja a Bergre járunk, mert sörfesztivál van Erlangenben. Mivel pedig a hegyen 7 Euróért (!) osztogatják a nedűt, alapozni még a koliban kell, illetve a bátrabbak a kabátzsebükben csempészik az italt a hegyre. Fent pedig olyan tömeg van, hogy a Szigeten nincs olyan és minden német seggrészeg, így az asztalontáncolást most csak utánozni tudtuk, mert mire odaértünk már mindenki a padok és az asztalok tetején ropta. Meglepetés volt felfedezni a lángosos standot! Nem is tudtunk elenállni és meg kell, hogy mondjam a sajtos-tejfölösük olyan volt, mint otthon!
Hétfőn Bence gulyáspartit szervezett, a haverjai otthonról hozták a hozzávalókat, nagyon fincsi lett, na persze, mert az elkészítésben mi is aktívan részt vettünk! Minden külföldi megnyalta mind a tíz ujját!
Szóval zajlik az élet, de most visszavonulót fújok, mert csütörtökön referálunk Zsófival és készülni is kéne...