Visszatérő álmom a valóság

Egy szemeszterem a német felsőoktatásban. Én magam pedig tele várakozással és reménnyel. Ha csak fele olyan jól sülne el,mint Weimar 2005 nyarán... Nektek, akiket érdekel és magamnak emlékül arról, hogy mit sikerült kihozni ebből az egészből! Hogy mit sikerült kihozni, mit rontottam el, már tudom, tudjátok. Kezdődjön az újabb, a búcsú félév, új emberekkel és régiekkel, új élményekkel, tanulással és munkával teli. Tehát mit Erasmus in Erlangen, Teil 2.

szerda, április 12, 2006

Programajánló

április 15., szombat 21h
A Quimby a múlt héten egy másik árvíz sújtotta településen, Dunaújvárosban zúzott. A rajongók nagy örömére az A38-as koncert nem marad el, úgyhogy ismét meg lehet mutatni a Dunának, hogyan is ring rajta egy hajó, amúgy istenigazából. Belépő elővételben: 1900 Ft, a koncert napján: 2200 Ft.
Tom Waits és - újabban ismét - Viszockij legjobb hazai tanítványai, nem mellesleg Magyarország legjobb klubzenekara szokásos A38-as koncertjét adja. Szokásos, tehát ismét rendkívüli.

Quimby

A Quimby története 1991-ben kezdődött Dunaújvárosban, és két évvel később létrejött a – majdnem – végleges felállás. Előbb angol, majd magyar nyelvű albumaik egyre nagyobb népszerűséget hoztak számukra, de a Quimby – több leállás és újraindulás után is – a mai napig megmaradt annak, aminek indult: Magyarország egyik legerősebb koncert- és klubzenekarának. A 2005-ös év különösen fordulatos volt a Quimby életében. A tagok színházi előadásban vettek részt, közben pedig készítették az új lemezt, ami decemberben került a boltokba. A Quimby zenéjére Tom Waits éppúgy hatással volt, mint Kurt Weil vagy a harmincas évek magyar sanzonjai. Mindezt megfelelő mennyiségű rock and rollal, némi hiphoppal és csipetnyi elektronikával keverve áll elő a Quimby-védjeggyé vált összetéveszthetetlen hangzás. Ehhez társulnak a kiváló szövegek és a belőlük kibontakozó markáns világ. A kissé szokatlanul két fromtemberrel felálló együttes koncertteljesítménye pedig egyenesen bámulatos.
A zenekar tagjai:
Kiss Tibor: ének, gitár
Balanyi Szilárd: ének, billentyűsök
Kárpáti Dodi: trombita
Mikuli Ferenc: basszusgitár
Varga Livius: ének, ütőhangszerek
Gerdesits Ferenc: dobok
Diszkográfia:
A Sip of Story, 1993
Jerry Can Dance, 1995
Majom-tangó, 1996
Diligramm, 1997
Ékszerelmére, 1999
Morzsák és szilánkok, 2001
Káosz Amigos, 2002
Kilégzés, 2005
forrás: www.a38.hu (de ugye elhiszitek nekem, hogy ezeket az infókat magam is birtokolom...)
érdemes felkeresni: http://www.quimby.hu
Szóval, rajta emberek! Menjetek el helyettem is!!!

1 Comments:

Blogger szenka said...

szerintem most hogy egyikünk sem lesz jó ideig koncerten, a drágáinknak figyelembe kellene vennie e rajongói mag jelentÔs megfogyatkozását és elhalasztani pár hónappal minden fellépést...amúgy szerintem senki sem kételkedett hogy nagyjából kivûlröl írtad meg ez utóbbi blogbejegyzést:-)))
légy jó és puszilllak
millió csók
enn

16:55  

Megjegyzés küldése

<< Home