Visszatérő álmom a valóság

Egy szemeszterem a német felsőoktatásban. Én magam pedig tele várakozással és reménnyel. Ha csak fele olyan jól sülne el,mint Weimar 2005 nyarán... Nektek, akiket érdekel és magamnak emlékül arról, hogy mit sikerült kihozni ebből az egészből! Hogy mit sikerült kihozni, mit rontottam el, már tudom, tudjátok. Kezdődjön az újabb, a búcsú félév, új emberekkel és régiekkel, új élményekkel, tanulással és munkával teli. Tehát mit Erasmus in Erlangen, Teil 2.

vasárnap, március 11, 2007

Utolsó szombati ebédünk Sieglitzhofon - 2007. február 10.

Várakozás a finom falatokra. A konyhában ki más szorgoskodna, mint Robi?!!!
Elkészült a nagy mű.
A szakács és a grimasz.
Akik hű olvasói a blogomnak, tudják, hogy szokássá vált a hétvégi főzőcske Sieglitzhofon. Ilyenkor együtt mentünk el az Aldiba, kitaláltuk, mit főzzünk, megvásároltuk az alapanyagokat és nekiláttunk az elkészítésnek. A két főszakács mindig Zsófi és Robi voltak. Ezt a hagyományt követtük ezen az utolsó szombaton is. És megint finom lett minden. Bár valahogy az az érzésem, az együttlét, a közös készülődés édesített meg minden egyes faltot, akkor is, ha nem lett a legjobb az étel. Nem elhanyagolható tény, hogy közel egyéves erlangeni tartózkodásom alatt megtanultam főzni... :)
Ekkor már szüleim is ott voltak, előző este érkeztek meg Erlangenbe. Mi délelőtt anyukámmal nekiláttunk a csomagolásnak és a szoba takarításának. Kitakarítva, csillogva-villogva kell átadni, mert különben az ember nem kapja vissza a kauciót, a 140 Eurót. Az én szobám tisztaságával nem is lett volna baj, de a falra igen sok képet felragasztottam, egy a Bluetech-hez hasonló ilyen célra vásárolt ragasztóval, csak ez épp nyomot hagyott a falon, úgyhogy suvickoltuk, kapartuk, festettük fehérre és szerencsére célt értünk. Nóra adta át a szobát Kiki Hausmeisternek, mert ő csak hétköznap dolgozik. A hétvégén kiköltözők így maximum meghatalmazott segítségével adhatják le a szobát. Kiki kifogástalannak tartotta a szobát, s visszautalja a 140 Eurót.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Ezen az utolsó szombaton Zsófinak sajnos pakolnia kellett, s így nem ért rá főzni ... :( Viszont Norochban egy nagyon szorgos főzőtársra leltem - micsoda élvezettel gyúrta a tölteléket! ;) Kicsit furi volt azért így ezen az utolsó ebéden a hangulat... így hogy már csak egy Steinbach maradt hátra s másnap indultatok haza ... :( Azért remélem, nem ez volt az utolsó közös ebédünk/vacsoránk ;)

10:49  
Anonymous Névtelen said...

Nagyon erdekes, koszonom

00:54  

Megjegyzés küldése

<< Home